Det Övernaturliga

Kända spökplatser i Sverige
Home
Spöken
Gengångare
Poltergeists
E.V.P
Varsel
Zombies
Gastar
Kända spökplatser i Sverige

Kända spökplatseri Sverige

Glimmingehus
Det sägs att både människor och djur spökar på glimmingehus som är ett av skånes mest kända hus. Tre spöklika damer sägs vandra där och en stor vagn dragen av sex svarta hästar och en hel del andra djur sägs spöka där. Enligt sägnen ska en slotts herre för många år sedan blivit förvandlad till en stor och otäck hund.

glimmingehus1.jpg

Torpa Stenhus
Långt bak i tiden bodde en riddare med sina två döttrar i det enormt vackra huset. En av dem hade varit på besök hos sin man i Danmark. När hon äntligen kom tillbaka fick pappan reda på att pesten härjade i Danmark. Han trodde då att hon blivit smittad och bestämde sig då för att mura in henne i ett litet rum på övervåningen så han möblerade rummet och bad dottern att gå och lägga sig i sitt nya rum. Sent på natten kom en murare upp och murade in dottern i rummet. På morgonen märkte dottern detta och blev då så rädd och hon skrek och skrek. Fadern som var en hård man lät dottern sitta kvar i rummet och efter 3 dagar hade hon slutat skrika. Pappan målade då över väggen och lät kroppen ligga kvar. Än idag ser man en injutning i väggen efter rummet. Det är många som har försökt att ta bort men då har dött. En man blev nerknuffad från trappan och bröt nacken efter ett försök att bryta upp rummet.

stenhus.gif

Borgvattnets Spök Prästg
Spökprästgården i Borgvattnet är en av Sveriges mest hemsökta hus och det mest kända. Prästgården är numera omgjort till ett vandrarhem och det kostar 225kr per natt att sova där och du får själv välja vilket rum du vill sova i. Prästgården har en lång historia bakom sig. Prästgården stod klar 1876. De första spökerierna sägs ha börjat runt 1927 och ägaren av huset var då Nils Hedlund. En dag var Hedlunds fru bortrest och han höll på att städa nere i expeditions rummet. Han kände då tydligt en konstig närvaro och hörde steg. Han struntade i det och gick ut i hallen för att ta upp lite tvätt från tvättlinan som hängde tvärs genom hallen. Precis när han är på väg upp för trappan en liten stund senare faller tvättlinan i golvet. Hedlund går då runt i hela huset och kollar i varenda vrå för att se om några fanns i huset men icke!
 
Gråterskorna
Gråterskorna är nog en av prästgårdens mest kända berättelser. Det var 1941 och en sekreterare vid namn Inga Flodin var på besök i prästgården. Hon hade aldrig förut varit på besök i prästgården och kände heller ingen i den lilla byn Borgvattnet. Hon visste aldrig något om att prästgården var hemsökt iallafall inte vad hon hört från andra. När hon kom till prästgården blev hon tillsagd att sova på ett litet rumsutrymme uppe på vinden. Det fanns endast en säng, nattduksbord, en lampa och en liten stol en bit ifrån sängen. På kvällen när hon skulle lägga sig vaknade hon upp och kände den otroliga kylan och hon kände sig iakttagen. Plötsligt tittade hon bort mot stolen och såg där nu en stor,grå och genomskinlig soffa och vid en närmare titt såg hon att det satt 3 gråa damer i soffan. De satt och stirrade på henne som om de var rädda för hon. En lång stund satt Inga och iakttog dem. Till slut släckte hon lampan men såg dem fortfarande tydligt och sedan somnade hon. På morgonen var de 3 gråa damerna helt borta och inte ett endaste spår av soffan fanns kvar.
 
Gungstolen
Erik Lindgren flyttade in i prästgården 1945. Han märkte fort att han var tvungen att köpa fler möbler till prästgården. Så han köpte en stor och fin gungstol  

Välkommen till det Övernaturliga! Din site för all övernaturlig info!